lauantai 5. maaliskuuta 2016

Musta on tulossa viherpeukalo...Niinkuin olen aikaisemmin täällä maininnutkin, olen kesät viettänyt työskentelemällä puutarhamyymälässä. Rakastan kukkia ja asetelmien tekemistä. Kesäkukat täyttävät kesäisin meidänkin terassin ja lisää ruukkuja ostetaan joka kesä!! Perennoja ja monivuotisia kukkia ja kasveja en harrasta, sillä meillä tuo takapiha on hyvin pieni ja sinne ei mahdu kovin kukkapenkkejä istutteleen. 

Kumma kyllä en ole aikaisemmin ollut mikään sisäkukkien ystävä. Syy ehkä on ollut se, että opiskelut rajoittavat syksystä kevääseen kukkien hoitamista, niin ei ole aikaisemmin tullut sitte niitä myöskään hankittua. Nyt kuitenkin tämän lukuvuoden aikana olen pikkuhiljaa alkanut tutustumaan sisäkasvien ihmeelliseen maailmaan. Aloitin pienen palmun hoitamisesta, jonka sain äidiltäni. Ihme kyllä se on hengissä vieläkin! Ja ei tämä nyt niin vaikeaa ole kuitenkaan. Loppujen lopuksi paljon, paljon helpompaa on hoitaa sisäkukkia, kuin kesäkukkia. Sisäkukat eivät vaadi paljoa kastelua ja riitää, että kerran vuodessa vaihtaa mullan ja ruukun. Jos kasvi on nuori, joutuu sille vaihtamaan isomman ruukun joka kevät. Ravinnetta voi antaa sisäkukille esimerkiksi helppokäyttöisinä rakeina, pillereinä tai puikkoina. Niistä lannoitteet liukenee kasviin hitaasti, eikä lannoitusta tarvitse antaa useasti. Sisäkukat kannattaa aina laittaa paikkaan, jossa niiden on mahdollista saada luonnonvaloa. Jos paikka on pimeä, olisi kasvi hyvä viedä säännöllisesti ikkunan ääreen valoa tankkaamaan. Jos kasvi ei saa tarpeeksi valoa, nuput eivät aukea tai ne irtoaa, lehtien väri haalistuu ja kasvi alkaa näyttää huonovointiselta.

Tänään kävin ostamassa pääsiäisen odotukseen ensimmäisen narsissin. Tässä narsississa ei ollut vielä paljon kukassa olevia, mutta siinä oli paljon nuppuja. :) Narsissin istutin kestomultaan. Lisäksi ostin pienen rahapuun, jonka myös istutin kestomultaan. Kestomulta on hyvää, ilmavaa multaa ja soveltuu useimmille sisäkasveille.  Rahapuu kuuluu mehikasveihin ja on melko valon ystävä. Sijoitin sen keittiöön melko pimeälle paikalle. Jonkin verran sinnekin valoa pääsee, mutta täytyy nyt katsoa miten kasvi alkaa viihtymään. Valkoinen ruukku ja rahapuu puisen laatikon vieressä näyttää melko hyvältä. :)


Ihanaa lauantaita! 

Jonna 

p.s Ei päästy vielä maalaustöitä aloittamaan.. Toivottavasti kuitenkin tämän viikonlopun aikana kerettäisiin aloittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti