Olen niin monesti törmännyt tähän valkosuklaa-popcornkakkuun nettiä ja lehtiä selaillessa, että täytyihän sitä itsekin kokeilla. Ei kyllä turhaan kehuta tätä kakkua! Niin hyvää ja äkkiämakeaa makean persoille, eli meille! Tätä tullaan tekemään kyllä toistekin, niin paljon minä ja J pidimme kaakusta. :)
Ohje valkosuklaa-popcornkakkuun löytyy täältä. Hieman kuitenkin muoksin reseptiä, joten kirjoitan ohjeen vielä tähän bloginkin puolelle. Suosittelen tekemään kakun pienempään irtopohjavuokaan, jos sellainen löytyy. Meillä on ainoastaan yksi iso vuoka, joten kakku jäi hieman matalaksi. Pienemmällä vuoalla saa kakkuun korkeutta.
Valkosuklaa-popcornkakku
pohja:
1 l mikropopcorneja
50g voita
n. 200g valkosuklaata
täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl metsämarja mehutiivistettä
200g Valio Viola vanilja tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
koristeluun:
Kaikenlaisia hedelmiä, marjoja ja yrttejä (esim. sitruunamelissa sopisi oikein hyvin)
Itse käytin pensasmustikoita. :)
Valmistus (suoraan lidl:n reseptis
- Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Mittaa kattilaan voi sekä paloiteltu valkosuklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle, kiinnitä panta ja revi ylimääräiset paperit pois. Levitä ja painele popcornseos vuoan pohjalle.
- Upota liivatteet kylmään veteen ja anna pehmetä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita tuorejuustoon liivate-mehuseos, limetin kuori ja mehu sekä vaniljasokeri. Nostele joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte pohjalle, peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele pinta mansikoilla.
Nyt vain odotellaan Vilman kanssa, että siskoni tulee miehensä kanssa käymään. Kerrankin on jotain hyvää tarjottavaa! :D
Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
-Jonna-
Oi oi oi! Nyt kyllä kuulostaa niin herkulta, että pakko kokeilla! Poppareita en olekaan aikasemmin käyttänyt leivonnassa, vaikka paljon oon nähnyt viimeaikoina reseptejä, joissa niitä on käytetty.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti Kirsi kokeilla! Tää on kyllä todella hyvää ja suht nopea ja helppo valmistaa. 😊
Poista