torstai 26. toukokuuta 2016

Elämänmuutoksia

                                                                         Hellurei!

Täytyi jäädä vähäksi aikaa blogimaailmasta pois, kun oli hieman elämänmuutoksia aiemmin keväällä ja pohdin pitkään, että jatkanko vielä blogin kirjoittamista. Ajattelin kuitenkin vielä jatkaa kirjoittamista nyt jonkin aikaa ja katsotaan sitten, miten aika riittää.

Kuulumisia ajattelin ihan ensiksi kertoa. Gradu on vihdoin ja viimein valmis. Muutenkin on kaikki opiskelutehtävät tehty ja huomenna olisi viimeinen päivä luentoja. Kohta sitä oltaisiin valmis luokanopettaja! :) Melkoista kiirettä tämä kevät onkin pitänyt sisällään. Opiskelut on stressanut koko kevään ajan ja kesätyöt puutarhamyymälässä ovat vieneet myös oman ajan päivästä.
Nyt olo tuntuu epäuskoiselta. Voiko todella olla niin, että minulla on aikaa istua koneella ilman, että näpytän jotain esseetä tai luen johonkin tenttiin?!?! 

Lisää kuulumisia vielä riittää.  Nimittäin, olemme muuttaneet J:n kanssa äitini vanhaan kotitaloon eli minun mummulaani. Olemme saaneet nauttia vanhan talon ihanuuksista ja vaikeuksista, mutta on se vaan niin antoisaa asua pitkästä aikaa omakotitalossa. Muutettiin tuossa toukokuun vaihteessa ja kevät olikin melkoista muuttokuormien keskellä asumista. Ensin piti hakea muuttokuorma opiskelupaikkakunnalta ja sen jälkeen vielä Mertamajalta. Nyt ollaan kuitenkin saatu aika lailla kaikki kamppeet muutettua. 

Täytyy ottaa myöhemmin paremmin kuvia talosta sekä sisältä, että ulkoa. Talo on  -70 -luvulla rakennettu yksikerroksinen puutalo. Remonttimiehelle löytyisi ainakin muutamaksi kuukaudeksi kokopäivätöitä, nimittäin remontoitavaa täällä riittäisi. Ajattelimme kuitenkin J:n kanssa, että edetään päivä kerrallaan ja fiksaillaan sen verran minkä kumpikin töiltämme keretään. 

Tässäpä muutamia kuvia meidän "uudesta" vanhasta kodista. :) 

Keittiössä meillä on vanha pirtin kalusto. Tämä on mummulla ja papalla ollut aikoinaan ja  kyllä huomaa kalusteiden kunnosta, että aikaa on vierähtänyt. Maali on rapistunut ja tarkoitus olisikin maalata uudelleen tämä ihana valkoinen pöytäryhmä. 
Pöytä on hyvän kokoinen! Hyvin mahtuu neljä ihmistä syömään. Tehtiin J:n kanssa yhtenä sunnuntaina hätästen ihmisten burgereita, nimittäin koko burgeriannoksessa ei ole muuta kotitekoista, kuin pihvit. :D Nuo Iittalan Kartio-lasit smaragdin vihreänä sopivat hyvin moneen kattaukseen. Niin arkeen, kuin juhlaankin. Suosittelen, vaikka aluksi itsekin mietin, että onko väri oikein mua. 

Valkoinen senkki oli yksi ihanimmista huonekaluista, mitä mummulla ja papalla oli. Senkki on nyt makuuhuoneessamme ja sopii niin täydellisesti talon henkeen! Vanha puinen peili oli mummun ja papan kihlajaislahja. Lisäksi, kun siivosimme äitini kanssa kaappeja ennen muuttoa, löysimme vanhoja kynttilänjalkoja ja ne löysivät myös paikan sisutuksessa. :) 

Pieni sohvapöytä löysi paikkansa ensin olohuoneesta.  Sen jälkeen se siirtyi toiseen makuuhuoneista. Huoneen sisustaminen on kuitenkin pahasti kesken, joten napsin kuvia siitä sitten myöhemmin. 

Mertamajan musta sohva korvattiin minun vaalean harmaalla sohvaalla, jonka toin opiskelukämpästäni. Sohvatyynyjä  ja räsymattoja olenkin esitellyt aiemmissa blogipostauksissa.

Makuuhuoneen tekstiilimaailma onkin hieman tummempi, kuin mitä se oli Mertamajalla.  Olenkin tuonut uskaliaammin mustaa esille sisustuksessa. Ikean "perushalpa" sohvapöytä toimii nyt yöpöytänä. 

Pikkuhiljaa olen alkanut lisäämään vihreää myös sisustukseen. Oon niin ihastunut tavallisiin  terracotan värisiin saviruukkuihin. Niissä vihreä sävy tulee kauniisti esille! 
Mertamajan ruokailuryhmä tuotiin olohuoneeseen. Täällä on kiva vieraiden kanssa istua iltaa. Kerrankin on tilaa! :) Talo on ulkoapäin hieman "ränsistyneen" näköinen. Halusin tuoda terassille hieman rentoa ja huoletonta tyyliä, mitä talo itsessäänkin edustaa. Tämän vanhan mankelipöydän päälle istutin erilaisia perinnekukkia; pelargonian, ruukkuruusun ja samettikukkia. Mitäs pidätte? :) 


Tässäpä lyhykäisyydessään kuulumiset keväältä! :D Loppuun oli aivan pakko laittaa kuva opiskelupaikkakunnan lenkkimaisemista. Tätä pururataa tulee ikävä! 

Oikein ihanaa, kohta alkavaa viikonloppua! :) <3 
Nautitaan nyt lämmöstä ja auringosta! -Jonna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti