maanantai 6. kesäkuuta 2016

Arkinen ja vauhdikas maanantai

Tämä päivä on kyllä tuntunut niin maanantailta heti aamusta lähtien. Heräsin aamulla ja elin aivan siinä luulossa, että meen tänään iltavuoroon. Olin siinä sitten lähdössä lenkille kuuden aikaa aamulla, kun tuli tunne, että pakko tarkistaa kalenterista työvuoro. ONNEKSI TARKISTIN! Sain nimittäin lähteä saman tien ajamaan töihin, että kerkesin aamuvuoroon. Lopulta, vaikka kiireellä lähdinkin töihin, olin etuajassa ja sain odotella, että portit tultiin avaamaan. Toisaalta aamuvuoro oli mukava yllätys, sillä kerkesin touhuamaan vaikka ja mitä, kun pääsin töistä aikaisemmin. 

Töiden jälkeen oli tietysti perinteiset arjen askareet: ruoanlaitto, imurointi, kahvit, pyykkäys ja kukkien kastelu. Mutta lisäksi kerkesin pihalla tehdä hoitoleikkaukset kolmeen pensaaseen ja lisäksi revin yhden pensaan kokonaan pois. Yllättävästi pihalta löytyy aina tekemistä. Yhden asian kun saa valmiiksi, niin samalla huomaa jo toisen työmaan. Pihatöiden jälkeen tein raparperikiisseliä ja kyllä olikin hyvää maitorahkan ja vehnäleseiden kanssa! Lisäsin kiisseliin myös mansikoita tuomaan vähän makeutta lisää. Tässä ohje raparperi-mansikkakiisseliin. :)  

Raparperikiisseli 

1l raparperia (noin puoli kattilaa) 
1,5l vettä 
1 dl sokeria 
n. 400g mansikoita
4 rkl perunajauhoja

Keitä raparperit sokerivedessä noin 10-15 minuuttia. Lisää sekaan mansikat. Lisää perunajauhot pieneen tilkkaan vettä ja lisää seos ohuena nauhana, samalla tasaisesti sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran lieden päällä ja ota sen jälkeen kiisseli pois liedeltä. 

Tarjoiluun suosittelen vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa ;) 



Tänään aikaa jäi myös tulevan työhuoneen sisustamiseen.  Työhuoneen stailaus lähti liikkeelle soittonurkkauksesta. Siirsin pianonvastakkaiselle seinälle ja väliaikaisesti meikkipöytä (eli ikean hylly) on pianon paikalla. Tarkoitus olisi kuitenkin siirtää meikkipiste kokonaan toiseen huoneeseen ja laittaa työpöytä meikkipöydän paikalle. 






Innostuin niin kovasti uudesta soittonurkkauksestani, että pitkästä aikaa etsin nuottikirjat esiin ja soittelin klassista musiikkia.:) 






Aloitin muuten ikuisuusprojektin. Tästä lisäilen sitten kuvia myöhemmin, mutta päätin alkaa virkkaamaan afrikankukista pehmopöllö. Varmaan olettekin nähneet netissä kuvia virkatuista pehmpöllöistä. Nyt on minun vuoroni toteuttaa tämä haave. Haastetta tuo köyhyys, nimittäin en raaski ostaa ohjetta, vaan olen päättänyt toteuttaa työn katsomalla mallia kuvista ja soveltamalla omasta päästä. Katsotaan sitten, milllaiseen lopputulokseen päästään... :D 


Oikein ihanaa ja kesäistä viikkoa! 

-Jonna- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti