maanantai 4. tammikuuta 2016

Mietteitä liikunnan tarkoituksesta...

Eilen jäin miettimään sitä, että kuinka oma liikuntaharrastus on muuttunut tässä parin viime vuoden aikana. Ennen liikuntaa tuli harrastettua päivittäin jopa useamman tunnin ajan joko jumppaamisen tai lenkkeilyn muodossa. Salilla käymisestä en ole koskaan liiemmin pitänyt, sillä itsekuri ei riitä pakottamaan yhtä tehokkaaseen treeniin, mihin kroppa pystyisi. Tarvitsen jonku sanomaan mitä pitää tehdä ja niimpä jumpat ovat olleet minun valinta lihaskunto- ja kestävyysharjoitteluun jo kuuden vuoden ajan. Pari vuotta sitten liikkuminen lähti kuitenkin lapasesta, tuli ylikunnon oireita, kroppa ei enää palautunut treenistä ja liikunnan ilo katosi kokonaan. Sitä oli vaan itse vaikea ymmärtää, miksi kroppa ei jaksa samaa treeniä enää samalla tavalla. Opiskelut painoi päälle ja aikataulu oli kiireinen, mutta silti oli pakko urheilla. Pari vuotta siinä meni opetellessa, että viimein tajusin, että kaikkein tärkeintä on kuunnella omaa kehoa. Lepopäiviä pitää olla ja jos lihaskuntotreenissä keho antaa merkkejä siitä, että pitäisi höllätä, niin silloin tulisi sitä myös kuunnella.

Nykyään olen käynyt lihaskuntotreenissä 2-3 kertaa viikossa ja siihen päälle harrastan lenkkeilyä. Juoksua ei ole tullut talviliukkailla harrastettua, vaan talvisin kävelen. Liikunnan ilo on tullut takaisin ja merkitys liikkumiselle on muuttunut täysin. Ennen liikkui pelkän ulkonäön ja fyysisen kunnon vuoksi, mutta nykyään näen liikunnan tehtävänä tuottaa hyvää mieltä, ylläpitää hyvää yleiskuntoa ja edistää terveyttä. Erityisesti haluan painottaa tuota ensimmäistä, sillä jos siinä onnistuu, tulee liikunnan muut hyödyt siinä mukana. Tärkeintä on vaan löytää itselle mieluinen tapa liikkua, vain sillä tavalla jaksaa harrastaa liikuntaa pitkää.

Hiphei! Eilen illalla sain viimein tyynyni valmiiksi. Kova työ siinä oli, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Tyynynpäällinen on tehty Novitan 7-veljestä harmaasta langasta ja menekki oli noin 1 kerä. Päättelyyn jouduin aloittaa toisen kerän. Ensimmäisessä postauksessa muistaakseni laitoin linkin sen naisten neulepaitaohjeen sivulle, josta tuon palmikkokuvion kopsasin. Nyt sitten saankin jatkaa J:n neuleapaidan neulomista. Sain eilen jo etukappaleen valmiiksi ja nyt siis oon hihoja tekemässä. Täytyy sitten laittaa kuvaa valmiista paidasta ja linkki ohjeesta.
Oon niin in lööv näihin pirteisiin lenkkareihin 

Kesä 2015 ja  paras lenkkikaveri 

Kesä 2015, tuulitukka 

Ikuisuusprojekti, miesten merimiestyylinen paita 

Uusi sisustustyyny vihdoin valmis! 

-Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti