perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pionihaaveita

On  ollut melko hiljainen viikko täällä blogin puolella. Tämä viikko on vaan tuntunut jotenkin todella kiireiseltä. Iltavuoron jälkeen ei ole muuta kerennyt tehdä, kuin arkiset askareet ja sitten on saanutkin mennä nukkumaan. Nyt huomenna olisi tarkoitus tehdä pihahommia, siivota ja leipoa sunnuntaita varten. Ajattelin nimittäin sunnuntaina pitää pienimuotoiset valmistujaiskahvit lähisuvulle. :)

Sitten itse asiaan! Eilen tein nimittäin mieluisen löydön! Kaun etsimäni pionilajikkeet löytyivät viimein ja tietysti ihan lähipuutarhalta. En malta odottaa, että huomisaamu koittaisi ja pääsisin istutuspuuhiin. Valkoisessa pionissa oli jopa yksi auennut kukka! Täytyy vain tukea nyt pientä kasvinalkua hyvin, että se pysyisi pystyssä tuulisinakin päivinä. :)

Siinä ne nyt odottavat huomista! :D Vasemmanpuolinen on vaaleanpunainen Sarah Bernhardt. 


En tiedä onko muiden pihalla ollut samaista ongelmaa, mutta meidän pihalla kirvat ovat olleet suuri riesa. Ensin ne iskivät lumipalloheisiin, siitä kärhöön ja nyt tänään huomasin, että myös ruusupensaissa on kirvoja. Joskus olen töissä kuullut sanovan, että mäntysoopaliuosta suihkuttamalla saa hävitettyä kirvat. Meillä kuitenkin kirvoja on niin paljon, että en usko saippuan enää auttavan. Tänään ostin sitten luonnon pyretreenistä valmistettua torjunta-ainetta. Vinkki nyt siis kirvojen hävittämiseen!  Neudorffin sprutzit on luonnonmukainen torjuta-aine, joka ei vahingoita kasvia. Sitä kannattaa erityisesti käyttää, jos hyötykasveihin iskee kirvat. Toivotaan, että nyt kirvat saisivat kyytiä! :D

Loppuun vielä pakollinen pentukuva :) 


Hyvää viikonloppua! :) 

-Jonna- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti