keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kaakeleiden maalausta

Terveisiä täältä kaaoksen keskeltä!

Keittiön kaakelit ovat meidän projektimme tällä hetkellä. Homma on saatu hyvin aluilleen ja eilen maalattiin kaakelit ensimmäisen kerran. Nyt saavat kuivua iltaa asti ja sitten maalataan toisen kerran. Valittiin sävyksi kirkas valkoinen, mutta huomasimme sävyn olevan jopa liian valkoinen kaapin ovien sävyyn verrattuna. Päätimmekin, että haemme toisen purkin luonnonvalkoista maalia ja maalataan sillä toinen kierros. Tässä lyhyesti selostettuna, miten maalausprojekti sujui, jos jokin muukin kiinnostui kaakeleiden maalaamiseen.

Tästä kaikki alkoi eilen illalla. Työn valmistelut veivät yllättävän kauan aikaa. Silikonit olivat tiukasti kiinni ja niitä saikin kauan aikaa rapata pois. Eivät varmaa oo entisetkään asukkaat vaihtanut silikonisaumoja, sillä niin lujasti olivat kiinni. Vinkki siis, että silikonisaumat olisi hyvä aina silloin tällöin vaihtaa, sillä ennen pitkään niistä häviää vesieriste. Viimein, kun saatiin saumat rapsittua pois, pesimme laatat kaikesta pölystä ja rasvasta. Kannattaa käyttää maalinpesuainetta, sillä tiskiaine ei poista kaikkea likaa ja rasvaa. Yleispesuainettakin voi kokeilla. Se poistaa kaiken lian maalattavasta pinnasta. Ilman huolellista pesua maali ei tartu kiinni pintaan. 

Huomasimme maalatessa, että väriä meni todella paljon! Meillä ei maalattavaa pintaa ollut, kuin pari neliötä ja sen mukaan ostettiin maalia, mutta silti huomasimme, että maali ei todellakaan tule riittämään toiseen maalauskertaan. No tällä kertaa se koitui meidän onneksemme, kun sävy ei miellyttänytkään silmää. Tänään siis haemma samanlaisen pienen purkin, mutta vaan eri sävyä. ;)

Kaakelit kannattaa maalata telalla. Sillä saa tasaisimman maalausjäljen. Pensselillä maalatessa siveltimen jäljet jää ikävästi näkyviin. Nurkat ja listojen reunat on kuitenkin vaikea maalata telalla, joten ne voi maalata pensselillä. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen kaakeleiden annetaan kuivua vuorokauden ja vasta sen jälkeen maalataan toisen kerran. Saumat siistitään lopuksi saumauskynällä. Kaiken kaikkiaan kaakeleiden tulisi antaa kuivua kolme vuorokautta, ennen kuin maali kestää vesiroiskeita. Ajattelimme, että toimimme varman päälle ja teemme ruoan uunissa, emmekä käytä hellaa ollenkaan kolmen päivän aikana. 

Kaiken kaikkiaan tämä on ollut halpa muutos. Maalit maksoi yhteensä 43 € ja siihen saumakynä 17€. Tarvikkeet ostimme prismasta, jotta saimme bonukset talteen. Suuri kiitos siis lukijalle, jolta tämän vinkin saimme! Täällä ollaan supertyytyväisiä! :) <3 




 Tästä kaikki alkoi eilen illalla. Silikonisaumat revitty ja laatat pestynä. 
Meidän projekti alkoi myöhään illalla. Rikkautta on kultainen mies, joka jaksaa pitkän työpäivän jälkeen alkaa toteuttaan naisensa sisustustoiveita. <3


Ensimmäisen maalauksen jälkeen. Kuten huomaatte, maali on turhan kirkas kaappien väriin verrattuna. Mutta kyllähän tämä vähän piristää keittiötä. Tämä asunto on muutenkin todella pimeä! Auringon valo ei oikein löydä tänne, joten keittiö tuntui todella pimeältä aikaisemmin. 

Tästä huomaa sen, kuinka tärkeää on myös käydä saumat läpi saumauskynällä. Maali ei tarttunut millään saumoihin. 

Makkarihan se olisi sitten seuraava kohde. Siellä pitäisi ensiksi alkaa repimään vanhat tapetit ja sen jälkeen miettiä, että maalataanko seinä vai laitetaanko uudet tapetit. Otan mielelläni ehdotuksia vastaan teiltä lukijoilta, mikä voisi olla seinän kohtalo. Kannattaako tapetoida vai maalata? Ja mikä olisi lopullinen väri? Olisiko se valkoinen, vai ehkä jokin vaalea harmaa? 

 Tässä muutama kuva siitä minkälaista ilmettä loin makkariin tekstiileillä ja tauluilla. :) 

Toin olohuoneen neulotut tyynyt tänne makkariin. Tuo hieman harmoniaa voimakkaan tapetin rinnalla. 


Makuuhuonen verhon vaihdoin yhteen vaalean sivuverhoon kahden harmaan sijasta. Käsityökopat siirtyivät olohuoneesta tänne ja kitara löysi paikkansa nurkasta.

Lankakorin sain äidiltä ja isältä syntymäpäivälahjaksi. Kori oli täytetty ihanilla erisävyisillä ja laadukkailla langoilla. Takana virkattu kori on puolestaan pikkusiskoni tekemä, jonka sain myös syntymäpäivähjaksi. 


Leonardon, tähdenmuotoisen kynttilätuikun olen sanut lahjaksi. Tekstitaulu löysi paikkansa tällä kertaa makuuhuonesta ja majataulun tein itse tuossa eräänä aamuna. Se vaan ei aluksi löytänyt paikkaansa täältä meidän asunnosta.


-Jonna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti